تبیین جایگاه تهدید به عذاب جهنم در تربیت با تأکید بر بررسی پدیده شکاف نسلی در گزاره‌های روایی - صفدری غلامحسین; مهریزی مهدی; سرشار مژگان (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2025)
با توجه به مسئله تطور در امر تربیت و پدیده شکاف نسلی و ضرورت توجه به روشهای تربیتیِ همخوان با نسلهای جدید، پژوهش حاضر با استفاده از روش متنپژوهی و توصیف و تحلیل دادهها، به بررسی روایات همراستا با این مسئله پرداخته و با بهرهگیری حداکثری از دلالتِ روایت «لا تقسروا آدابکم علی اولادکم» و گزارههای دالّ بر عذابهای جهنم، در جهت حل تنافی میان مدالیل این دو محور روشی کوشیده و بدین رهیافت رسیده است که: در تبیین عذابهای جهنمی برای متربیان باید ابتدا از جنبههای تبشیری و پاداشی و زبان رحمانی دین بهره جست و زمانی که بُعد رحمانی بهخوبی در ذهن متربی مانا گشت، آنگاه با بهره‌گیری از روش تلفیقیِ آمرانه نرم و به تناسب اقتضائات زمانی، مکانی و مخاطبی، عذابهای جهنمی و بُعد قهرآمیز دین بیان گردد و در بیان این عذابها نیز با همه تنوع و تعددی که دارند- سلسلهمراتبی، از سهل به سخت، در نظر گرفته شود تا نسل جدید بتواند با زبان تهدیدی مربوط به عذاب‌های جهنم همراه شود و تبشیر و تهدید، هر دو را، در مسیر سعادتآفرینی خود نقشآفرین تلقی کند و با نگاهی دینگریزانه و فراتر از آن، دینستیزانه به این دست از گزارهها ننگرد.