ارائه مدلی برای آموزش نگرش‌های حفاظت از محیط‌زیست در مدارس (مورد مطالعه: آموزش و پرورش شهر تهران) - عابدی افشین; بنی سی پری ناز; جویباری آزیتا (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2025)
پژوهش حاضر با هدف ارائه مدلی برای آموزش نگرش‌های حفاظت از محیط‌زیست در مدارس انجام شد. این پژوهش از نظر هدف توسعه‌ای و کاربردی، از نظر دادهها کیفی از نوع تحلیل مضمون است. با توجه به روش اجرای تحقیق، جامعه آماری این پژوهش افراد خبره و به عبارتی صاحب نظران کلیدی در حوزه قلمرو موضوعی تحقیق بودند. به منظور تعیین حجم نمونه در بخش کیفی از روش گلوله برفی استفاده شد که بر این اساس تعداد 20 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش تحلیل دادهها استفاده از روش کدگذاری نظری (برگرفته از روش تحلیل مضمون) بود. نتایج به دست آمده سبب دسته بندی عوامل موثر بر آموزش نگرش‌های زیست محیطی در قالب مولفه‌های نگرش، بینش، رفتار و مهارت و ابعاد درونی و بیرونی گردید.