ارائه مدل اجرای آموزش الکترونیک با رویکرد کانال‌های همه‌کاره در مدارس متوسطه دوره دوم - حقیری لیمودهی رویا; عبدالهی محبوبه; حبیبی شراره (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2025)
این پژوهش با هدف ارائه مدل اجرای آموزش الکترونیکی با رویکرد امنی‌چنل در مدارس متوسطه دوره دوم شهر تهران انجام شد. این تحقیق به صورت ترکیبی (کیفی-کمی) و از نوع اکتشافی انجام شد. در بخش کیفی، با ۱۶ نفر از خبرگان حوزه آموزش الکترونیکی و فناوری مصاحبه نیمه‌ساختاریافته صورت گرفت و داده‌ها با روش تحلیل محتوا بررسی شد. در بخش کمی، نمونه‌ای شامل ۲۵۶ نفر از معلمان و مدیران مدارس متوسطه دوره دوم به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای انتخاب شدند و پرسشنامه‌ای با طیف پنج گزینه‌ای لیکرت بین آن‌ها توزیع شد. داده‌های کمی با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری و نرم‌افزار AMOS تحلیل شدند. یافته‌های کیفی نشان داد که مضامینی همچون فناوری و زیرساخت‌ها، امنیت و حریم خصوصی، مدیریت محتوا، ارتباط و همکاری، و تجربه کاربری از عوامل اصلی اجرای موفق آموزش الکترونیکی هستند. نتایج تحلیل کمی نیز تأیید کرد که مدل مفهومی ارائه شده از نظر شاخص‌های برازش (TLI، NFI، IFI، RMSEA و غیره) در سطح قابل قبول قرار دارد. بارهای عاملی معنادار مضامین پایه نشان‌دهنده ارتباط قوی بین شاخص‌های مشهود و مضامین مکنون بودند. پژوهش حاضر نشان داد که اجرای آموزش الکترونیکی با رویکرد امنی‌چنل نیازمند توسعه زیرساخت‌های فناوری، رعایت امنیت و حریم خصوصی، طراحی محتوا و محیط کاربرپسند، و ایجاد تعامل مؤثر بین کاربران است. این مدل می‌تواند به‌عنوان چارچوبی برای بهبود کیفیت آموزش الکترونیکی در مدارس مورد استفاده قرار گیرد.