ارائه مدل ساختاری استانداردهای اداری برای رهبران آموزشی در مدارسرائه مدل ساختاری استانداردهای اداری برای رهبران آموزشی در مدارس - جارالله النصار کاظم عجرش; موسوی فرانک; عاشور الکریماوی اسماعیل عبد زید; قشقایی زاده نصرالله (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
هدف پژوهش حاضر، ارائه مدل ساختاری استانداردهای اداری برای رهبران آموزشی در مدارس بود. روش پژوهش حاضر از نوع همبستگی و مدلیابی معادلات ساختاری بود. در این مرحله ابتدا جامعه آماری که شامل کلیه معلمان استان ذی قار - شهر الرفاعی می‌باشد، شناسایی شدند که از بین آن‌ها تعداد 384 نفر با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله‌ای طبقه‌ای انتخاب شد. داده‌های مورد نیاز با استفاده از ابزار پرسشنامه محقق ساخته که بر اساس داده‌های بخش کیفی (مدل کیفی برآمده از پژوهش) و همچنین مقایسه تحلیلی با مبانی نظری و پیشینه پژوهشی موضوع طراحی گردیده، جمع آوری گردید. روایی پرسشنامه از طریق روایی صوری، محتوایی و با تکیه بر نظر متخصصان و همچنین روایی سازه از طریق تحلیل عاملی اکتشافی و پایایی آن از طریق محاسبه آلفای کرونباخ از روش موازی انجام شد. جهت تحلیل داده‌ها از روش مدلیابی معادلات ساختاری و نرم افزار PLS انجام شد. بر اساس برآوردهای ارائه شده می‏توان نتیجه گرفت که مدل بررسی شده در جامعه مورد نظر از برازش نسبتاً خوب و قابل قبولی برخوردار بوده است. بنابراین، نتایج مدل تحقیق نشان می‏دهد که مدل مورد استفاده تحقیق حاضر از برازش مناسبی برخوردار بود. این پژوهش تأکید دارد که رهبری آموزشی به عنوان یک حوزه مستقل باید با اهداف آموزش‌وپرورش همخوانی داشته باشد و نقش کلیدی در بهبود کیفیت و بهره‌وری نظام آموزشی دارد. تدوین استانداردهای اداری مشخص و کارآمد برای رهبران آموزشی ضروری است تا بتوانند به طور مؤثر در بهبود کیفیت آموزشی نقش ایفا کنند. پیشنهاد می‌شود که سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان آموزشی به این نتایج توجه کرده و در راستای بهبود استانداردها اقدام نمایند.