ارائه مدل EFQM برای بهبود آموزش پیش دبستانی در شیراز - ایزدی فرنوش; علیزاده سعید; جلیلی سودابه (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
این تحقیق به منظور معرفی یک مدل برتری سازمانی (EFQM) مناسب برای آموزش پیش دبستانی در شهر شیراز انجام شد. روش تحقیق از نوع ترکیبی (کیفی-کمی) بود و جمعیت آماری شامل اسناد علمی، کیفی و کمی بود. بخش کیفی شامل کارشناسان دانشگاه (n=21) و بخش کمی شامل نمونه‌ای از 97 کارشناس دانشگاهی بود. نمونه‌گیری نامنظم به روش بولدران برفی برای بخش کیفی و نمونه‌گیری تصادفی مقطعی برای بخش کمی استفاده شد. ابزارهای جمع‌آوری داده شامل کدنویسی، مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته و پرسشنامه ساخته شده توسط پژوهشگر بود. داده‌های کیفی با استفاده از روش نظریه زمینه‌ای تجزیه و تحلیل شدند، در حالی که برای تحلیل داده‌های کمی از آزمون t استفاده شد. یافته‌ها ابعاد و مؤلفه‌های کلیدی مدل برتری سازمانی مناسب برای آموزش پیش دبستانی را شناسایی کرد که شامل اهداف، دیدگاه و استراتژی، فرهنگ و رهبری سازمانی، مشارکت ذینفعان، ایجاد ارزش پایدار، بهبود عملکرد و تحول، نگرش‌های ذینفعان و نتایج استراتژیک و عملکردی می‌شود.