تحلیل محتوای کتب درسی دوره دوم ابتدایی براساس مولفه‌های «اهمیت و مصرف بهینه آب»: روش آنتروپی شانون - مسکینی نسیم; ادیب یوسف; یاری جهانگیر (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
هدف، بررسی وضع موجود آموزش مصرف بهینه آب در برنامه درسی کتب دوره دوم ابتدایی است. برای بررسی این موضوع از تحلیل محتوای کمی از نوع توصیفی و از روش تحلیل آماری"آنتروپی شانون" استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه کتب دوره دوم ابتدایی شامل 24 جلد کتاب درسی است. حجم نمونه با حجم جامعه برابر و محتوای همه کتب درسی دوره دوم ابتدایی مورد تحلیل قرار گرفتند. روایی صوری و محتوایی تحقیق توسط 5 نفر از متخصصان برنامه ریزی درسی تایید شده است پایایی تحقیق با استفاده از ضریب توافق کاپا برآورد گردید. ابزار پژوهش، چک لیست تحلیل محتوا است. در مجموع، نتایج پژوهش دارای 4 مقوله اصلی و 12 مقوله فرعی بوده می‌توان نتیجه گرفت که در محتوای کتب درسی دوره دوم ابتدایی به برخی مولفه‌های اهمیت و مصرف بهینه آب کمتر یا اصلا توجهی نشده است در تنظیم محتوای کتب این دوره در رابطه با مولفه‌های اهمیت و مصرف بهینه آب توازن رعایت نشده است.