ارائه الگوی توسعه فرهنگی در سازمان‌های دولتی متناسب با انقلاب صنعتی چهارم - خوش بختیان میثم; ابطحی عطاءالله; توکلی غلامرضا; رضایی علی اکبر (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
پژوهش حاضر با هدف ارائه الگوی توسعه فرهنگی متناسب با انقلاب صنعتی چهارم صورت گرفت. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی، از لحاظ زمان مقطعی و از لحاظ نوع داده‌ها آمیخته (ترکیبی) از نوع اکتشافی متوالی در دو بخش کیفی از نوع فراترکیب و در بخش کمی توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری در بخش کیفی سندکاوی و مشارکت‌کنندگان شامل خبرگان سازمان‌های دولتی ایران و همچنین خبرگان و اساتید دانشگاه بود. حجم نمونه طبق اصل اشباع 20 نفر و در بخش کمی با استفاده از محاسبه حجم نمونه در معادلات ساختاری 335 نفر تعیین شد. شیوه نمونه‌گیری در بخش کیفی هدفمند و در بخش کمی غیرتصادفی سهمیه‌ای بود. برای جمع‌آوری داده در بخش کیفی از دو روش الف) سندکاوی از نوع فراترکیب (سنتزپژوهی) مبتنی بر مرور نظام‌مند و ب) مصاحبه نیمه‌ساختاریافته استفاده شد؛ ضرایب پایایی در این بخش از روش درون موضوعی دو کدگذاری و روایی محتوایی و در بخش کمی با تکیه بر دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی صورت گرفته است. در این راستا از آزمون‌هایی همچون تی تک نمونه و مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS و smartPLS استفاده شده است. همچنین برای بررسی اولویت مؤلفه‌ها از AHP فازی بهره گرفته شده است. نتایج نشان داد توسعه فرهنگی متناسب با انقلاب صنعتی چهارم شامل 6 مؤلفه ساختار سازمانی، تفکر راهبردی، نوآوری، افراد، رهبری و سیستم‌های فنی است. همچنین از میان مؤلفه‌ها، سیستم‌های فنی در اولویت اول قرار دارد.