ارائه مدلی برای ارتقای هوش اجتماعی اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان تهران - اسماعیلی لیدا; جمالی اختر; قورچیان نادرقلی (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف اصلی این مقاله ارائه مدلی برای ارتقای هوش اجتماعی اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان تهران است. روش انجام پژوهش آمیخته(کیفی-کمی) است. برای انجام این پژوهش علاوه بر مطالعۀ اسنادی، از تکنیک تحلیل مضمون با نرم افزار MAXQDA12 ، برای شناسایی ابعاد و مولفه ها استفاده شده است. جامعه آماری در این پژوهش تمام خبرگان در حوزه مدیریت آموزشی و مدیریت فرهنگی و مدیریت منابع انسانی همچنین خبرگان امر روانشناسی اجتماعی بودند که بعد از انجام 20 مصاحبه اشباع نظری صورت گرفت و تمام مصاحبه ها بین 75 تا 120 دقیقه به طول انجامید. در نهایت مضامین پایه، سازمان دهنده و فراگیر استخراج گردید و در بخش کمی برای تعیین وضعیت موجود و سهم ابعاد و مولفه ها از روش توسعه ای با استفاده از نرم افزار معادلات ساختاری ( pls ) بهره گرفته شده است. با توجه به مصاحبه های نیمه ساختار یافته، 55 شاخص، 9 مولفه و 3 بُعد برای عوامل تشکیل دهنده و 3 بُعد و 7 مولفه و 42 شاخص برای عوامل تسهیل کننده و 3 بُعد و 6 مولفه و 17 شاخص برای عوامل بازدارنده برای رتقاء هوش اجتماعی در میان اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان تهران استخراج گردید. و براساس ضرایب بدست آمده از روش معادلات ساختاری عوامل تسهیل کننده با ضریب 0.837 اولویت اول و عوامل بازدارنده با ضریب 0.808 در اولویت دوم و عوامل تشکیل دهنده با ضریب 0.778 در اولویت سوم قرار دارد و در نهایت از روش اعتباریابی درونی با 4 بُعد (فلسفه و اهداف، مبانی نظری، نظام ارزیابی، سازوکاراجرایی) مورد تایید خبرگان قرار گرفت.