ارائه الگوی بهینه‌سازی فرهنگ‌سازمانی در سازمان تأمین اجتماعی - بهرامیان یزدان; مشیر استخاره زهرا سادات; خادمیان طلیعه (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
در این پژوهش به ارائه الگوی بهینه‌سازی فرهنگ‌سازمانی در سازمان تأمین اجتماعی پرداخته‌شده است. در این پژوهش کیفی، ابتدا از طریق مصاحبه عمیق با مدیران سازمان تأمین اجتماعی، ‌شایستگی‌های لازم مدیران و کارکنان جهت بررسی عوامل مهم در تغییر فرهنگ‌سازمانی و بهبود خدمت‌رسانی شناسایی می‌گردد. میدان تحقیق و جامعه آماری بخش كیفی در این تحقیق متشكل از خبرگان، مدیران، صاحب‌نظران و کارکنان دارای مراتب عالی در سازمان تأمین اجتماعی هستند. تعداد کلیه مدیران ساختمان مرکزی سازمان تأمین اجتماعی برابر با 23 نفر می‌باشد. تجزیه‌وتحلیل و بررسی رابطه بین مؤلفه‌ها و شاخص‌های تغییر فرهنگ‌سازمانی و بهبود خدمت‌رسانی از روش داده بنیاد (GT) با استفاده از نرم‌افزار کیفی Maxqda استفاده گردیده است. نتایج نشان داد فرهنگ‌سازمانی با تأکید بر توسعه‌گرایی، ساختار، سلسله مراتبی و تیم گرایی و رشد کمی و کیفی مسائل مربود به خود را نوید می‌دهد و به اخلاق و آداب و سنن جامعه بهبودی می‌بخشد و بر رونق بازار فنون و تکنیک می‌افزاید. بر این اساس اهمیت و به‌کارگیری فرهنگ توسعه‌ای در سازمان تأمین اجتماعی که مهم‌ترین آن را منابع انسانی تشکیل میدهد، ضروری است.