ارائه مدل برنامه درسی بازی محور در دوره پیش دبستانی برمبنای نظریه مونته سوری - میرشمسی حمیده; محمدی احمدابادی ناصر; علیزاده اصلی افسانه (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
هدف از انجام این پژوهش طراحی الگوی برنامه درسی بازی محور در دوره پیش دبستانی بر مبنای نظریه مونته سوری است. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی- توسعه‌ای و از نظر ماهیت گردآوری داده‌ها آمیخته است. با استمداد از روش شناسی مطالعات برنامه درسی مرتبط با روش تحلیل کیفی مضمون(شامل مراحل گردآوری داده ها،ایجاد کدهای اولیه،جستجوی تم ها،بازبینی تم ها،تعریف و نامگاری تم‌ها و گزارش) و با درنظرگرفتن رهیافت‌های حاصل از مطالعات نظری،الگوی جامع برنامه درسی مبتنی برنظریه یادگیری مونته سوری طراحی شد. در همین راستابا مصاحبه‌های عمیق نیمه ساختار یافته با 6نفر از این خبرگان که تعداد این خبرگان به روش اشباع نظری مشخص گردیدند، به گردآوری داده‌ها اقدام شده است. در این مطالعه برای کدگذاری از نرم افزار MAXQDA استفاده و تعداد 705 کد اولیه از متن مصاحبه ها، استخراج شدند با کدگذاری این مفاهیم، تعداد 68مضمون فرعی شناسایی شدند و با طبقه بندی این مضامین در دسته‌های مشابه، تعداد 9 مضمون اصلی، شناسایی شدند سپس جامعه آماری برای بخش کمی پژوهش به تعداد 171 نفر از مربیان را شناسایی و مشخصات جمعیت شناختی آنان را ارائه نموده است از این جامعه آماری، برای برازش مدل پژوهش تهیه شده، با استفاده از پرسش نامه، نظرسنجی شده است. نتایج تکنیک حداقل مربعات جزئی، اعتبار مدل را به طور کامل تایید نموده است.