طراحی الگوی حکمرانی شرکتی با رویکرد ارزیابی عملکرد مدیران شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی - عینکی ملکی ندا; داداش کریمی یحیی; نژاد ایرانی فرهاد (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
حکمرانی شرکتی مجموعه‌ای از قوانین، کنترل، سیاست و تصمیماتی است که برای هدایت شرکت وضع می‌شود و هیئت‌مدیره ذی‌نفع اصلی آن است و مدیران که توسط سهام‌داران و یا سایر اعضای هیئت‌مدیره منصوب می‌شود وظیفه نمایندگی منافع سهام‌داران را بر عهده دارند؛ بنابراین آگاهی از عملکرد مدیران در تمامی ابعاد برای شرکت حیاتی است. علی‌رغم تحقیقات بسیاری که در این حوزه انجام‌گرفته است؛ اما تاکنون الگویی برای حکمرانی شرکتی با رویکرد ارزیابی عملکرد مدیران که بتواند مبنایی برای درک موفقیت، نقاط ضعف، قوت و استراتژی‌های مدیریتی طراحی نشده است. هدف این مطالعه برطرف‌کردن این شکاف پژوهشی از طریق توسعه و طراحی یک الگوی جدید متناسب بافرهنگ و ساختار سازمانی جهت ارزیابی عملکرد مدیران است. این الگو در شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی پیاده‌سازی و آزمایش شد. روش‌شناسی پژوهش با رویکرد کیفی و با استفاده از تحلیل مضمون است. داده‌‌‌‌های پژوهش با استفاده از روش کدگذاری و بهره‌گیری از نرم‌افزار Maxqda مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت و شاخص‌های حکمرانی شرکتی با رویکرد ارزیابی عملکرد به دست آمد که شامل 6 مضمون اصلی، 18 مضمون فرعی است. در نهایت نتایج تحلیل ISM نتایج نشان داد که مهارت ارتباطاتی مدیران در حکمرانی شرکتی با رویکرد ارزیابی عملکرد مدیران شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی، بیشترین تأثیر را دارد.