رابطه علی مسئولیت‌پذیری اجتماعی با عملکرد مالی وزارت ورزش و جوانان با نقش میانجی‌گری رعایت اصول اخلاق حرفه‌ای و ارائه مدل - گویا سید محمدرضا; کهندل مهدی; نوربخش مهوش; بهاری سید محی الدین (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2023)
هدف از تحقیق حاضر تعیین تاثیر مسئولیت‌پذیری اجتماعی بر عملکرد مالی با نقش میانجی گر رعایت اصول اخلاق حرفه‌ای در وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون‌های ورزشی منتخب می‌باشد. جامعه آماری تحقیق کلیه کارکنان وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون‌های ورزشی فوتبال، بسکتبال، والیبال، شنا، کشتی و تیرو کمان بوده که 368 نفر با استفاده از نرم افزار تعیین حجم نمونه در معادلات ساختاری (GPower) به عنوان حجم نمونه تحقیق در نظر گرفته شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه‌های استاندارد مسئولیت‌پذیری اجتماعی، اخلاق حرفه‌ای و عملکرد مالی در سازمانها بود که بااستفاده از روایی ظاهری و سازه مورد تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها در قسمت توصیفی از نرم افزار SPSS نسخه 28، و در بخش استنباطی از نرم افزار اسمارت پی ال اس نسخه 4 استفاده شد. نتایج مدل ساختاری نشان داد مسئولیت‌پذیری اجتماعی و مولفه‌های آن (مسئولیت‌های اخلاقی، اقتصادی، بشردوستانه، حقوقی، زیست محیطی) بر عملکرد مالی کارکنان وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون‌های ورزشی منتخب تاثیر دارد(416/0 β= و 475/8=T.value). همچنین نتایج تحقیق نشان داد اخلاق حرفه‌ای بر عملکرد مالی تاثیر دارد (522/0 β= و 655/11=T.value) و نیز اخلاق حرفهای میانجی کامل رابطه علی بین مسئولیت‌پذیری اجتماعی و عملکرد مالی می‌باشد. اخلاق حرفه‌ای کارکنان در سازمان‌های ورزشی به‌عنوان واسطه‌ای میان مسئولیت‌پذیری اجتماعی و عملکرد مالی عمل می‌کند. این اخلاق حرفه‌ای منجر به اعتماد جامعه، جذب استعدادهای برتر، حفظ منابع، سازگاری با انتظارات جامعه و دستیابی به ارتباطات مثبت با ذینفعان می‌شود. تمرکز بر اخلاق حرفه‌ای کارکنان در سازمان‌های ورزشی می‌تواند بهبود عملکرد مالی این سازمان‌ها را تسهیل و تقویت کند.