تحلیل کیفی تأثیر آموزش مهارت‌های نرم بر موفقیت تحصیلی دانشجویان - حاجی‌پور مهتاب (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف این مطالعه، تحلیل کیفی تأثیر آموزش مهارت‌های نرم بر موفقیت تحصیلی دانشجویان دانشگاهی بود. این تحقیق کیفی با استفاده از مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با ۲۴ دانشجوی دانشگاهی در تهران انجام شد. شرکت‌کنندگان به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند تا تنوع لازم برای تحقیق فراهم شود. جمع‌آوری داده‌ها تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. مصاحبه‌ها به‌طور کامل پیاده‌سازی شده و داده‌ها با استفاده از تحلیل مضمون مورد بررسی قرار گرفتند تا کدهای باز، محوری و انتخابی شناسایی و مضامین اصلی مرتبط با تأثیر آموزش مهارت‌های نرم استخراج شوند. این مطالعه چندین مضمون کلیدی را شناسایی کرد که بر تأثیر مهارت‌های نرم بر موفقیت تحصیلی تأکید داشتند. از جمله این مضامین می‌توان به بهبود مهارت‌های ارتباطی، افزایش خودآگاهی، مدیریت بهتر زمان و تقویت تفکر انتقادی اشاره کرد. یافته‌ها نشان داد که دانشجویانی که در آموزش مهارت‌های نرم شرکت کردند، انگیزه بیشتری داشتند، استرس کمتری را تجربه کردند و روابط بهتری با همکلاسی‌ها و اساتید خود برقرار کردند که همه این‌ها به موفقیت تحصیلی آنان کمک کرد. تحلیل داده‌ها همچنین نشان داد که این مهارت‌ها به بهبود حل مسئله، تصمیم‌گیری موثر و تاب‌آوری تحصیلی منجر می‌شوند. آموزش مهارت‌های نرم نقش مهمی در بهبود عملکرد تحصیلی دانشجویان ایفا می‌کند و آنها را برای مواجهه با چالش‌های تحصیلی به‌طور موثری آماده می‌کند. نتایج این پژوهش نشان‌دهنده اهمیت ادغام توسعه مهارت‌های نرم در برنامه‌های درسی آموزش عالی برای تقویت توسعه همه‌جانبه دانشجویان و آماده‌سازی بهتر آنان برای موفقیت حرفه‌ای آینده است.