بررسی نقش واسطه‌ای سرمایه اجتماعی کارکنان در رابطه بین رفتار شهروندی سازمانی و عملکرد شغلی - اسماعیلی ندا; رضایی راد مجتبی (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2023)
هدف اصلی در این پژوهش تأثیر رفتار شهروندی سازمانی بر عملکرد شغلی با نقش میانجی سرمایه اجتماعی می‌باشد. با توجه به ماهیت پژوهش که به دنبال بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش می‌باشد، پژوهش حاضر از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه کارکنان بیمارستان‌های خصوصی شهرستان ساری که تعداد آن 185 نفر بنا بر استعلام از شبکه بهداشت و درمان استان مازندران بوده و در سال 1400 مشغول به کار بودند. حجم نمونه از طریق جدول کرجسی مورگان تعداد 120 نفر، به روش نمونهگیری تصادفی طبقه‌ای (مردان= 46 نفر، زنان= 74 نفر) انتخاب شدند. ابزار گردآوری در این پژوهش پرسشنامه‌های استاندارد پودساکف و همکاران (1990)، سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال (1998) و عملکرد شغلی پاترسون (1992) استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم افزار PLS2 استفاده شد. نتایج نشان داد که رفتار شهروندی سازمانی بر عملکرد شغلی، رفتار شهروندی سازمانی بر سرمایه اجتماعی و همینطور سرمایه اجتماعی بر عملکرد شغلی کارکنان تأثیر دارد. در حالی که سرمایه اجتماعی در رابطه بین رفتار شهروندی سازمانی و عملکرد شغلی در کارکنان نقش میانجی ندارد.