مطالعه کیفی تاثیر حمایت‌های خانوادگی و اجتماعی در مسیر حرفه‌ای ورزشکاران - ایراندوست خدیجه (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2023)
هدف از این تحقیق بررسی تأثیر حمایت‌های خانوادگی و اجتماعی بر تاب‌آوری، استرس، و عملکرد ورزشی ورزشکاران است. این تحقیق از روش کیفی با استفاده از مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته برای جمع‌آوری داده‌ها بهره برده است. نمونه‌گیری به‌صورت هدفمند و از میان ۲۷ ورزشکار فعال در استان قزوین انجام شده است. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از روش تحلیل محتوای کیفی استفاده شده است. مصاحبه‌ها تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت و داده‌های حاصل از آن‌ها با استفاده از نرم‌افزار NVivo تجزیه‌وتحلیل شدند. نتایج تحقیق نشان داد که حمایت‌های خانوادگی و اجتماعی نقش کلیدی در تقویت تاب‌آوری ورزشکاران و کاهش استرس‌های ناشی از فشارهای حرفه‌ای دارند. ورزشکارانی که از حمایت‌های عاطفی و اجتماعی بیشتری برخوردار بودند، توانستند در شرایط استرس‌زا بهتر عمل کنند و عملکرد ورزشی بهتری داشته باشند. همچنین، حمایت‌های اجتماعی در کاهش افسردگی و اضطراب ورزشکاران تأثیرگذار بود و در دوران آسیب‌دیدگی و بحران‌های شغلی به‌عنوان یک عامل تسکین‌دهنده عمل کرد. این تحقیق نشان داد که حمایت‌های خانوادگی و اجتماعی به‌عنوان عوامل مؤثر در بهبود سلامت روان و افزایش تاب‌آوری ورزشکاران عمل می‌کنند. نتایج نشان می‌دهد که این نوع حمایت‌ها نه‌تنها به ورزشکاران در مدیریت استرس‌ها کمک می‌کند، بلکه در بهبود عملکرد ورزشی آن‌ها نیز تأثیرگذار است.