تحلیل تأثیر آموزش‌های مبتنی بر همکاری بر توسعه تعاملات فرهنگی در محیط‌های چندفرهنگی - تقوی زاده گلپایگانی نگار (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
این مقاله به تحلیل تأثیر آموزش‌های مبتنی بر همکاری بر توسعه تعاملات فرهنگی در محیط‌های چندفرهنگی می‌پردازد. هدف اصلی این پژوهش بررسی این است که چگونه آموزش‌های مبتنی بر همکاری می‌تواند تعاملات فرهنگی را در این محیط‌ها تقویت کند و به کاهش تنش‌های بین‌فرهنگی منجر شود. برای دستیابی به این هدف، مروری جامع بر ادبیات پژوهشی انجام شد و نتایج آن نشان داد که آموزش‌های مبتنی بر همکاری می‌تواند به‌طور معناداری به بهبود روابط بین‌فردی و توسعه مهارت‌های بین‌فرهنگی کمک کند. همچنین، یافته‌های پژوهش‌های موردی نشان داد که دانش‌آموزان در محیط‌های چندفرهنگی که از این نوع آموزش‌ها بهره‌برداری می‌کنند، نسبت به همتایان خود در محیط‌های آموزشی سنتی، عملکرد تحصیلی بهتری دارند و توانایی بیشتری در برقراری ارتباط موثر با دیگران نشان می‌دهند. با وجود تأثیرات مثبت این نوع آموزش‌ها، پژوهش نشان داد که محدودیت‌هایی نیز وجود دارد که باید در تحقیقات آتی مورد توجه قرار گیرد. به‌طور کلی، نتایج این مطالعه می‌تواند به سیاست‌گذاران آموزشی و مربیان در طراحی و اجرای برنامه‌های آموزشی موثر در محیط‌های چندفرهنگی کمک کند.